Csicseriborsó curry

Csicseriborsó curry

Hozzávalók:

  • 1 fej közepes hagyma
  • 50 ml étolaj
  • ½ nagyobb paradicsom
  • kb 300 gramm főtt csicseriborsó
  • chilipor (ízlés szerint)
  • ¾ ek garam masala
  • 1 tk chana masala fűszerkeverék
  • ¾ ek őrölt koriander
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 3 dl víz
  • 1-2 ek kesudiószósz
  • gyömbércsíkok
  • 1 tk só
  • petrezselyem zöldje, vagy koriander

Elkészítés: A hagymát nagy lángon kb 2 percig pirítjuk 50 ml étolajon. Hozzátesszük a kb 1,5-2 cm -s darabokra felvágott paradicsomot és 1 perc múlva a 300 gramm főtt csicseriborsót. Hozzáteszünk piros chili port (ízlés szerint), 3/4 ek garam masala fűszerkeveréket, ¾ ek őrölt koriandert, majd 1 tk chana masala fűszerkeveréket. Eztán jön az 1 ek sűrített paradicsom, majd az ételünket felöntjük kb 3 dl vízzel. Innentől kezdve mintegy 8 percig fő.1-2 ek kesudiószószt teszünk hozzá, ízlés szerint még csicseriborsót, 1 tk sót, majd kevés gyömbért, amelyet előzőleg vékony csíkokra vágtunk.
A végén petrezselyem zölddel díszítjük. Ezt helyettesíthetjük korianderrel is.
Kész, lehet tálalni!

Tipp:
A nyers csicseriborsót 10-12 óráig kell vízben áztatni, majd 60-90 percig főzni vízben. Akinek nincs ennyi ideje, a csicseriborsót megveheti konzervben is.
A chana masala fűszerkeverék egyben kapható; mi magunk nagy valószínűség szerint képtelenek volnánk előállítani, ugyanis 19 féle alkotóelemből áll!
A kesudió szósz alkotóelemeit kézzel kell összedolgoznunk:

  • 100 gramm összetört kesudió
  • ½ paradicsom
  • 400 gramm étolaj
  • 1 kg hagyma
  • chilipor
  • kurkuma
  • garam masala
  • őrölt koriander
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.