Dal Makhani

Dal Makhani

Dal Makhani (feketelencse) (2 főre)

HOZZÁVALÓK:

Házi paradicsomszósz
300 gr feketelencse (urad)
50 gr vaj

½ ek garam msala
½ ek koriander por
1 dl habtejszín
kevés friss gyömbér
szárított petrezselyem.

ELKÉSZÍTÉS:
1. A feketelencsét (típus: urad) egy órán keresztül főzzük sós vízben. Majd egy serpenyőbe beletesszük az 50 gramm vajat. Hozzáadunk kb. 300 gramm lencsét. és hozzáadunk kb. 3 dl paradicsomszószt, amely a következő elemek összefőzéséből, majd összeturmixolásából áll:
* 2-3 nagyobb paradicsom
* 2 ek paradicsompüré
* 5 dkg kesudió
* 1 ek garam masala
* 1 ek koriander por
* 1 ek cukor
* ½ ek só
* 3 dl víz

Sózzuk és hozzáadunk ½ ek garam masalát és ½ ek koriander port. Majd ízlés szerint habtejszínnel felöntjük. Friss gyömbérrel és szárított korianderrel dekoráljuk. KÉSZ, LEHET TÁLALNI!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.